2017. április 12., szerda

Christian Horner spochybňuje F1 budúcnosť Red Bull kvôli problémom s motorom

team British založené Majú zmluvu s Renaultom na budúci rok, ale zdá sa nepravdepodobné, že ich zlomený partnerstvo bude trvať dlhšie ako túto sezónu.

Mercedes nebude dodávať Red Bull s motorom v roku 2016, čo zdá sa, že opustiť Ferrari ako jedinú možnosť tímu.

Red Bull otvorený rakúsky majiteľ Dietrich Mateschitz má už povedal, že jeho tím bude odstúpiť od športu, ak sa im nepodarí nájsť konkurenčné dodávateľa motora.A keď už hovoríme pred tento týždeň Singapur Grand Prix, jeho komentáre sa odrazili od Horner.

"Môžete jasne vidieť, že sú dve konkurenčné pohonné jednotky v Formula jeden a vy nemusíte byť raketový vedec, aby si zacvičiť ktorých dva sú to, "povedal Horner.

" je úplne jasné, že jeden z tých nebude dodávať nám s motorom, takže opúšťa naozaj len jednu možnosť, a ak je táto možnosť nie je k dispozícii, potom budete musieť dostal na otázku - ako Dietrich jasne na začiatku roka. - chce pretekať s konkurenčným motorom alebo nebudeme mať motor "

na otázku, či to znamenalo, že Red Bull by nemala byť na štartovom rošte , Horner odpovedal: "je to riziko, a je tu riziko, že by nemal byť podceňovaný.Ak máme žiadny motor, nemôžete tlačiť auto.Musí existovať nejaká urastených rozhodovaní o situácii, že sme a ja som si istý, že všetko bude jasné za niekoľko týždňov. "

Renault predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Carlos Ghosn, povedal na začiatku tohto týždňa jej dohoda s Red Bull ale ich spolupráci sa objaví neopraviteľný bolo "opätovného prerokovania".

Red Bull bol ostro kritický Ren ault a sú na dobrej ceste skončiť až štvrté miesto v šampionáte, ktorý bude vidieť je prísť o odhadovaný £ 13m v prize money.

"musíte vziať do úvahy straty príjmov prostredníctvom klesá dole poradí, čo je celkom enormný," povedal Horner. "Najdôležitejšie pre nás je mať konkurenčnú pohonnej jednotky a zároveň že môže mať krátkodobý dopad, dlhodobejšie zisk zďaleka preváži to.

" Musíme vidieť jasný plán, čo Renaultu je a musíme mať tie rokovania s Renaultom.Ako sedíme tu máme zmluvu až do konca roka 2016. "

V rozhovore vo štvrtok, Sebastian Vettel sa objavil vyjadriť svoje sklamanie nad spôsobom, akým Renault bolo ošetrené jeho bývalých zamestnávateľov.

Horner odpovedal: "my sme mali deväť rokov s Renaultom a počas tých deviatich rokov sme pravdepodobne prispel viac ako 150 m € k operácii. Bohužiaľ to, čo sme videli v rámci nových predpisov je skutočnosť, že Renault klesla zozadu, a ako zákazník, ak ste s iným produktom, a že výrobok nefunguje, môžete ju zmeniť.

"Sme ako pacient, ako môžeme, ale nemôžeme si dovoliť, aby existoval ďalšie škody cez nedostatočnej konkurencieschopnosti, že táto pohonná jednotka v súčasnosti zastupuje. "


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése