2017. április 11., kedd

Iba tretina športovcov bude mať krv testovaná na majstrovstvách sveta

Globálne riadiaci orgán atletiky je opustiť svoju politiku v krvi testovaní každý športovec počas nadchádzajúcich majstrovstiev sveta v Pekingu, Guardian sa naučil, len jedna tretina súťažiacich kvôli mať vzorka odobratá a kontrolované.

The IAAF trvá na tom, že jednoducho zavedený lepší systém, ktorý bude cieliť elitných atlétov ale testy moču zostáva rovnaký, ale jeho rozhodnutie vyvoláva zdesenie u niektorých konkurentov.V predchádzajúcich dvoch majstrovstvách sveta v Daegu v roku 2011 a Moskve v roku 2013 každý športovec mal vzorky krvi taken.Turkey je Asli Cakir Alptekin zbavený olympijský titul 1500m k dopingu Viac

Rozhodnutie osekať na testov anie mohol byť videný ako hlavný verejný vlastný gól IAAF, vzhľadom k tomu obavy, ako rozšírený problém zvyšujúceho účinnosť zneužívanie návykových látok je v tomto športe.

Avšak, povedal, že IAAF to nebude mäkká o dopingu, ale mal namiesto toho zmenil jeho zameranie na testovanie cieľových okolo 600-700 konkrétnych športovcov, skôr než skríningu očakávané 1900 konkurentmi v Pekingu.Taktiež poukázal na to, že jeho "jadro testovanie" na majstrovstvách sveta začal pred šiestimi mesiacmi, a že to bolo posilnenie jeho použitie sofistikovanejších metód testovania, aby sa chytiť podvodníkov.

Zmena v politike prišiel na svetlo na pozadí veľmi škodlivé zjavenie pre atletiku, ktorá zahŕňa tvrdenie, že jedna tretina medailí vo vytrvalostných akcií na olympijských hrách a majstrovstvách sveta v rokoch 2001 a 2012 boli vyhrali športovci s podozrivými hodnôt v krvi.

Posledná týždeň 28 šport ovcov z majstrovstiev sveta 2005 a 2007 boli zakázané po ich vzorky boli testované, zatiaľ čo v pondelok London 2012 Olympic 1500 m šampión Asli Cakir Alptekin bol zbavený svojho zlatú medailu a vzhľadom k tomu, zákaz osemročné po abnormálne hodnoty boli zistené v nej vzorky krvi.

odhalenie pravdepodobne zosilnie tlak na IAAF, ktorá by mala voliť buď Sebastian Coe alebo Sergej Bubka ako svojho nového prezidenta v e Arly hodín v stredu ráno.

The IAAF už skôr odmietol prezradiť, koľko športovcov by to testovať na majstrovstvách s tvrdením, že "v záujme zachovania integrity programu IAAF neopisuje jeho skutočná testovací program pre akciu ".Avšak potom, čo potvrdil svoj prístup k Guardian telo sa pohybovalo brániť

V vyhlásení bolo napísané: ". Najdôležitejšie čas testovať mnoho športovcov je v období mimo sezónu, kedy ťažká tréningovej záťaže prebiehajú. Tento prístup nie je žiadnym tajomstv om - ale to je často jednoduchšie pre šport jednoducho hromadiť na testoch v priebehu samotnej akcie a tvrdia úspešný antidopingového programu

"Skutočnosťou je, zďaleka nie ..Testovanie v Pekingu je dôležité -, ale ani zďaleka tak dôležité ako skutočne non-oznámenia out-of-súťaže (OOC) programu vykonávanom v priebehu predchádzajúcich šiestich mesiacov alebo viac "

Na otázku, konkrétne prečo federácie bol škálovanie späť na testovanie krvi v Pekingu, hovorca IAAF uviedol, že v predchádzajúcich šampionátoch, ktoré zhromaždila vzorka krvi z každého športovca, pretože "to bolo založenie športovec biologický pas v atletike sa špecifickým záujmom o stanovení referenčných hodnôt populácie na báze" , Facebook Twitter Pinterest Sebastian Coe so systémom proti ukrajinského Sergej Bubka pre IAAF predsedníctva a víťazom volieb bude dohliadať šport prenasledovala tým, že dopuje obvinenia.Foto: Alexander H assenstein / Getty Images pre IAAF

"IAAF zhromaždí vzorku krvi z každého športovca na predchádzajúcich dvoch svetových šampionátoch v čase, keď to bolo založenie športovec biologickej pas v atletike. Ďalšie dva roky, pas je teraz dobre zavedený, a to sa ukázalo ako účinný nástroj nielen pre sledovanie porušenie antidopingových pravidiel, ale aj ako zdroj spravodajských služieb pre cieľovú testovanie konkrétnych športovcov. IAAF bude zbierať medzi 600 a 700 vzoriek krvi v týchto šampionátov a väčšina z nich sa zameria vzoriek.Ťažisko tentoraz bude o detekčných a elitných atlétov skôr ako odstrašovanie a skríning vo veľkom meradle. "

Ale IAAF vysvetlenie nesedí pohodlne s každým v športe s obavami uviedli, že rozhodnutie rozoslal mätúce a sklamaním správa. Obavy sa, že sa zameria na odhaľovanie a nie odstrašovanie nerieši problematiku dopingu medzi športovcami na nižšej úrovni.

Je tiež p ravdepodobné, že zvýšenie pár obočie medzi fanúšikmi po tom, čo bolo zúfalo škodlivé niekoľko týždňov [Minulý týždeň Sunday Times a ARD ďalej tvrdil, londýnsky maratón vyhral sedemkrát za posledných 12 rokov športovci s podozrivým hodnotám krvných, zatiaľ čo IAAF ukázala, že "nežiaduce nálezy" sa vynoril z opakovanom testovaní vzoriek z 28 športovcov prijatých počas sveta 2005 a 2007 šampionáty. The Sunday Times tiež tvrdil, že bol nájdený úspešný britský atlét mať podozrivé krvné hodnoty, hoci to nie je vymenovaná osoba.

The IAAF tiež sa dostala pod ťažkou kritikou.Minulý týždeň Olympic diskom šampión Robert Harting varoval, že mu neverí federáciu, zatiaľ čo Nick Willis, strieborný medailista na 1500m v roku 2008 na olympijských hrách, povedal, že sa obával, že vrcholoví športovci boli chránené "v záujme tohto športu".

Zasvätenci v športe sú taktiež báť výsledky kedysi e tickej komisie na čele s Michaelom Beloff QC, kedy skončí jeho vyšetrovanie možného poškodenia.

Avšak IAAF tvrdí, že napriek všetci jeho nedávne problémy je priekopníkom v rámci globálneho športového boja proti dopingu.Dúfa, že jeho out-of-súťaže testovací program v runup do Pekingu, ktorý sa začal na začiatku roka, prinesie ovocie

To povedal Guardianu :. "Testovanie out-of-súťaže bol spravodajských informáciách, a špecificky zamerané na základe známych rizikových faktorov pre dopingu.

"IAAF tiež úzko spolupracuje s rôznymi národnými antidopingovej agentúry, aby zabezpečili, že jeho vlastné testovanie OOC je maximalizovaná, sústrediť sa na zaplniť medzery tam, kde neexistujú žiadne účinné národné testovacie programy.Inokedy, ktoré sú rovnako dôležité pre testovanie patrí napríklad olovo-up na kvalifikačné udalosti alebo keď vieme, že športovci sú naháňa kvalifikačné značky / časy. "

The IAAF tiež potvrdila, že by použil najnovšie technológie chytiť viac podvádza pomocou krvný booster EPO a ľudský rastový hormón (HGH) v Pekingu.". IAAF je silne využíva odbornú analýzu, ako sú IRMS (izotop-pomer hmotnostnej spektrometrie) testu pre EPO a HGH

": je pridaný Aj keď je drahšia a občas ťažšie súradníc, je veľmi dôležité, aby tak často, ako je to možné, že testy sú analyzované na všetkých možných zakázaných látok, na základe rizikových faktorov pre danú disciplínu. "

Tento článok bol opravený 18. augusta, pretože titulok uviedol, že iba jedna tretina športovci by liek testom. To bol opravený čítať krvný testované. moču zostávajú na rovnakej úrovni, a trest bol pridaný do článku tak, aby odrážali toto.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése